14 Temmuz 2013 Pazar

Japon Balıklarının Beslenmesi


Japon Balıklarının Beslenmesi

Japon balıkları, sahip oldukları mide yapılarından dolayı genellikle karbonhidrat ve çabuk sindirilebilir besinlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle Japon balıkları diğer balık türlerine göre zamanlarının çoğunu besin aramakla geçirirler. Bu ihtiyaçları da onları sürekli hareket halinde olmaya sevk eder.


Japon balıklarına verilen yemlerin içerisindeki besin oranlarına dikkat etmek ince bir detay olsa da, bu küçük detay onlar için önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü Japon balıklarına verilen yüksek proteinli yemler, zaman içerisinde balıkların vücudunda yağa dönüşüyor. Bu durum her ne kadar balığı büyümüş gibi gösterse de aslında balığı ölüme bir adım daha yaklaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için ise Japon balıklarına düşük proteinli ve yüksek karbonhidratlı besinler içeren yemler vermek gerekiyor. Sağlıklı Japon balıklarına sahip olmak isteyenlerin kesinlikle atlamamaları gereken önemli detaylardan bir tanesi…


Ayrıca küçük dostlarınızın sağlıklı kalabilmelerine yardımcı olmak için yüksek karbonhidratlı yemler dışında kullanabileceğiniz spiriluna içerikli yemler, su piresi ve gamarus gibi canlı yemler de kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, canlı yemler kolay sindirilemediğinden haftada 2 seferden fazla vermek iyi sonuçlar ortaya çıkarmamaktadır. Ayrıca balıklarınızı 10-15 günlük periyotlarda, bir gün süreyle aç bırakmanız onların sindirim sistemleri için faydalı olacaktır.


Japon balıklarınızı yüksek karbonhidrat oranına sahip yemler ile beslemezseniz, küçük arkadaşınızın bir çok vücut fonksiyonunda bozulmalar görebilirsiniz. Balığınız böyle bir durumda besin ihtiyacını karşılamak için yem aramaya devam eder ancak aradığı besine ulaşamazsa zamanla halsizleşir. Ayrıca beslenme problemleri balığın renginde de değişikliklere neden olabilir. Bu durumda balığın renginde solma, parlaklığını kaybetme ve siyah leke oluşumları gibi bilinen sorunlar da görülebilir.


Hepinizin bildiği gibi Japon balıkları serin su balıklarıdır. Bu nedenden dolayı pek çok kişi akvaryumlarında ısıtıcı kullanmazlar. Burada bilinmesi gereken ise mevsimsel değişikliklerle ortaya çıkan ısı değişikliklerinde balıkların nasıl beslenmesi gerektiği konusudur. Örneğin kış aylarında su sıcaklığı azaldığı için Japon balıklarının metabolizmaları yavaşlayacak ve daha az yeme ihtiyaç duyacaklardır. Aynı şekilde yaz aylarında su sıcaklığı artış göstereceğinden balıkların metabolizmaları hızlı çalışmaya başlayacak ve enerjiye, doğal olarak da besine ihtiyaç duyacaklardır. Bu durum özellikle akvaryum tutkusuna yeni başlayan kullanıcılar için biraz sıkıntılıdır. Burada bizim size tavsiyemiz, bir ısıtıcı yardımıyla akvaryum ısısını 21-24 derece arasında tutmanız ve böylece sürekli aynı yemleme şekline devam etmeleniz olacaktır. Bu yöntemle balıklarınızın büyümelerini de gözlemlemiş olursunuz.


Son olarak Japon balıkları için alacağınız yemlerin besin oranlarına dikkat etmenizi ve yemleme esnasında balıklarınızın hareketini gözlerken, onlar üzerinde herhangi bir hastalık belirtisi olabilecek değişiklikler olup olmadığını gözlemenizi tavsiye ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder