15 Temmuz 2013 Pazartesi

Balık Hastalıkları


Balık Hastalıkları

Balık hastalıkları söz konusu olduğu zaman bir takım yanlış fikirlere kapanmak söz konusu olabilmektedir. Çünkü balıklarda aynı insanlar gibi farklı hastalıklara yakalanabilirler. Bu hastalıkların bir kısmı dışarıdan bakıldığı andan itibaren belli olurken bazıları da geniş bir bilgi birikimine ihtiyaç duyulmasını gerekli kılar.


Balık ölümlerine sebep olan etmenlerin başında paraziter hastalıklar yatmaktadır. Bu hastalıkların en büyük nedeni ise akvaryum içerisinde bulunan yoğun miktarda parazit sebep olur. Genellikle temizliği düzenli bir şekilde yapılmayan ve filtre konusunda yetersiz kalınan akvaryumlar böylesine bir durum ile karşı karşıya kalmaktadır. Balık hastalıklarının bilinmesi için detaylı şekilde bir veterinere başvurmak gerekmektedir.Fakat evde beslenen balıkların hasta olmaması için yapılması gereken bir takım işlemler olduğu da unutulmamalıdır. Bunların başında balıklara sadece yem vermenin de dışında bir takım vitamin takviyeleri eklemek olmalıdır. Bu vitaminler sayesinde balıklarınızın bağışıklık sistemleri  olması gerekenden daha da güçlü bir hale gelecektir.Yine de temizliğine özellikle dikkat etmek gerektiği de unutulmamalıdır. Eğer bu hobiye yeni başlıyorsanız balık beslemek için uygun bir ortam oluşturmadan akvaryumunuzun içerisine balık atmamanızı tavsiye ederiz. Her özelliği ile akvaryum hazır olduğu zaman balık atmanız balıklarınızın daha uzun süre sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlayacaktır.


Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise dışarıdan kesinlikle bir etki girmemesini sağlamaktır. Kaynağını bilmediğiniz balıkların ve yemlerin bu akvaryum içerisine atılması sizin oldukça ciddi bir sorun ile karşılaşmanız anlamına gelecektir. Çünkü bu balıkların nasıl bir parazit taşıdığını bilemezsiniz. Kısa bir süre içerisinde tüm tankınıza yayılması muhtemel bir hastalığın başlaması söz konusu olabilmektedir.


Yeni bir türü tankınıza atmak istediğiniz zaman bu türü daha önceden hazırlanmış bir ortam içerisinde bir hafta kadar bekletmenizde fayda bulunmaktadır. En azından dış görünüşünden parazit olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.


Her şeye rağmen balıklarınız tamamen kontrolünüz dışında rahatsızlanabilir. Bu durum ise sıklıkla stres kaynaklı olarak meydana gelmektedir. Strese neden olan etmeni tespit ederek uzaklaştırabilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde balıklarınızın tekrardan sağlıklı günlerine dönmesi dileği ile…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder