9 Temmuz 2013 Salı

Maliye Bakanlığı Borç Sorgulama


Maliye Bakanlığı Borç Sorgulama

Maliye Bakanlığı borç sorgulama sistemi atık online olarak çalışır durumda. Sistem üzerinden T.C Kimlik numaranızı yazarak, Maliye Bakanlığı’na borcunuzun olup olmadığını anında öğrenebilirsiniz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamada:"Gelir İdaresi Başkanlığı’nca borçlu mükelleflerimize borçlarını hatırlatıcı SMS göndermeye başlıyoruz" diye konuştu. Şimşek , Antalya’daki bir otelde GİB tarafından düzenlenen Vergi Dairesi Başkanlıkları yıllık değerlendirme ve hedef  toplantısına katıldı.


maliye-borc-ekran


Gelir İdaresi Başkanlığı 'nın, mükelleflere yardımcı olmak ve tahsilatı daha da artırmak açısından birtakım önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Şimşek, "Gelir İdaresi Başkanlığı'na borçlu mükelleflerimize borçlarını hatırlatıcı SMS göndermeye başlıyoruz. Şu anda sistematik, güçlü bir şekilde bunun altyapısı oluşturuldu. Bu mesajlarda borç rakamı olmayacak, çünkü borç değişen bir kalem, daha önemlisi mahrem bir konu. Mükellefler arzuladığı zaman internet sitemizden öğrenebilecekler’’ diye konuştu. Bakan Şimşek mesaj gönderilecek mükelleflerin belirlendiğini, bu yıl bu uygulamanın başlayacağını bildirdi.


’’Borçlarınızı sorgulatın’’ önerisi


Her vatandaşın Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesine girerek, kendi kimlik bilgileri ile rahat bir şekilde borcunu sorgulayabileceğine  işaret eden Şimşek, "Eskiden vergi dairesine gelecek, oradaki iş yoğunluğu arasında borçlarını takip edecek. Biz şimdi buna son vermiş oluyoruz. Hizmete başladığımız andan itibaren 3,5 milyon mükellefimiz sorgulama yapmış. Ben samimi bir şekilde tavsiye ediyorum." diye konuştu.



Maliye Bakanlığı Borç Sorgulama Ekranı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder