10 Temmuz 2013 Çarşamba

Dukan Diyeti Nedir


Dukan Diyeti Nedir

Birçok kişinin baş belası olan fazla kilolardan kurtulurken, normal yaşantınıza devam edecek ve sadece yediklerinize özen göstererek bu işi başaracaksınız. Şimdi gelelim "Dukan Diyeti Nedir" sorusuna; bu diyet Fransız Dr. Pierre Dukan tarafından uzun yıllar boyunca kendi hastaları üzerinde uygulamış olduğu ve uyguladığı yöntemlerin başarıya ulaşmasıyla kitaplaşması süreci sonunda ortaya çıkan kitabın adıdır. Bu yöntemler daha önce birçok kilo problemi olan hastalar üzerinden uygulanmış ve olumlu sonuçlar vermiştir. Bunu yaparken dikkat edeceğiniz tek şey ise yediklerinizin besin değerleri olacaktır. Merak etmeyin bu süreçte yazılarımızla size yardımcı olacağız.


Uygulayacağınız dukan diyeti 4 evreden  oluşmaktadır ve uzun soluklu bir diyettir. Dukan diyeti programını ulaşmak istediğiniz kiloya göre ayarlıyakcaksınız. Bu diyetin en güzel yanını ise, protein ağırlıklı besinlerden oluşması ve yağ yağ yakımının yüksek olmasındır.


İşte başlıyoruz, ön yargılarınızdan kurtulun ve uzun soluklu sağlıklı bir diyete merhaba deyin. Şimdi dukan diyetinin evrelerinden bahsedelim.


Kilo Vermeye Hazırlık Aşaması: İlk aşama olan kilo vermeye hazırlık aşaması, ne kadar kilo vermek istediğinize bağlı olarak 1 ile 10 gün arasında değişiklik göstermektedir. Kısaca örnek verecek olursak, 10 ile 12 kilo arasında vermek isteyen birisi için belirlenen süre bir haftadır. Kilo vermeye hazırlık aşaması olan bu dönemde herhangi bir kalori kısıtlaması yapılmıyor ancak beslenmenizi sadece yağsız proteinlerden oluşun besinler ile sağlıyor ve neredeyse hiç karbonhidrat almıyorsunuz. Ayrıca yemeklerinizde kullanmak üzere yağsız süt ürünleri ve zayıflamanın görünmeyen kahramanı olarak bilinen yulaf kepeği tüketmeye özen gösteriyorsunuz. Hemen belirtelim ki günde 1,5 yemek kaşığı tüketilen yulaf kepeğinin barındırdığı lifin vücut sisteminizi temizleyerek beraberinde sizi tok tuttuğu da bilinen önemli noktalardan birisidir.


Verilmesi Hedeflenen Kilo Aşaması: İkinci aşamayı oluşturan bu basamakta, ilk aşamadaki besinleri tüketmeye devam ediyorsunuz. Tek fark ise, bu aşamada diyetinize iki günde bir olacak şekilde nişastasız sebze ekliyorsunuz. Bu aşamayı hedeflediğiniz kiloya ulaşıncaya sürdürmeye devam ediyorsunuz.


Vücuda Takviye Aşaması: Dukan diyetinin mimarı olan Dr. Dukan diyetinin, bu basamakta benzer diyet yöntemlerinden ayrıldığını dile getiriyor ve vücudun ihtiyaç duyduğu karbonhidrat ihtiyacını, haftanın bir gününü kendinize ayırarak dilediğiniz her şeyi yiyerek kapata bileceğinizi söylüyor. Takviye aşaması olarak da adlandırılan bu aşamada diyetinize karbonhidrat eklenmeye başlanıyor. Haftada iki kereye mahsus olamak kaydıyla ‘kutlama öğünü’ diye isimlendirilen ve istediğiniz her şeyi yiyebilmenize izin veren bir döneme sizi bekliyor. Unutmayın bu aşamada haftada bir gün, sadece yağsız proteinler tüketiliyor.


Başarıyı Koruma ve Sabitleme Aşaması: Çabalarınızın sonunda ulaşacağınız bu son aşama artık sizin iftihar tablonuzu oluşturuyor. Sonrasında ise şu üç kuralı yaşam tarzınız haline getirmek fazla kilolarla sonsuza kadar karşılaşmamanıza yardımcı oluyor.


- Haftada bir gün sadece protein içerikli gıdalar tüketiliyor. (Her hafta aynı gün olmasına dikkat.)
- Kimisine zor gelebilir belki ama bu olmazsa olmaz, hayatınızın sonuna kadar günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketiliyor.
- Kesinlikle ve kesinlikle asansör ve yürüyen merdiven kullanılmıyor. Günde 20 dakika yürüyüş şart.


Diyete sadık kaldığınız sürece siz de bu diyeti uygulayan binlerce amacına ulaşmış kişiden biri olacaksınız. Unutmayın bu diyet 2 günde başarı sağlamaz, hayatınızın bundan sonraki kısmında bu diyete bağlılığınız kendinizi bir daha kilolu görmemenize olanak sağlayacaktır. Sağlıklı kilo vermeler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder