15 Temmuz 2013 Pazartesi

Güneş Kremleri ve Bilinmesi Gerekenler


Güneş Kremleri ve Bilinmesi Gerekenler

Yaz aylarının yaklaşmaya başlamasıyla beraber birçok kişi serinlemek için kendisini sulara atmaya ve dışarıda dolaşmaya başladı. Dışarı çıktığımız zaman bizi tehdit eden bir unsur bulunmaktadır. Bu da zararlı güneş ışınlarıdır. Güneş ışınları eskiden vücudumuza zarar vermek yerine vücudumuzu beslemekteydi. Ancak zamanla ozon tabakasının da delinmesiyle beraber güneş ışınları artı vücudumuza zarar vermeye ve cildimizin çabuk yaşlanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle güneş ışınlarından korunmamız gerekmektedir. Bunun yolu ise şuan için güneş kremleridir.


Güneş Kremleri ve Bilinmesi Gerekenler hakkında kimsenin fazla bilgisi bulunmamaktadır. Bu nedenle de güneş kremleri yanlış kullanılmakta ve pek fazla faydası olmamaktadır. Güneş kremleri sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan ve cildinizin yaşlanmasını engelleyen en önemli araçlardır. Bu nedenle dışarı çıkacağınız zaman güneş kremi kullanmanız son derece önemlidir. Eğer kullanmazsanız ve çok fazla güneş ışığına maruz kalırsanız cilt kanserine yakalanma riskiniz artacaktır.


 Özellikle güneş kremlerinin kullanımı birçok kişi tarafından yanlış bilinmektedir. Güneş kremleri az ve sık sık olarak değilde tek seferde bolca olarak uygulanmalıdır. Yani yüz bölgesine yarım tatlı kaşığı, kollara tam tatlı kaşığı, sırt ve göğüs bölgesine bundan biraz daha fazla ve aynı şekilde de bacaklara uygulanmalıdır. Bu değerlerin altında sürülecek olan güneş kremleri görevini yerine getiremeyecek ve sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyamayacaktır. Güneş Kremler ve ilinmesi Gerekenler şimdilik bu kadardır. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder