10 Temmuz 2013 Çarşamba

Sinüzit Bitkisel Tedavi Yöntemleri


Sinüzit Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Sinüzit toplumun %10’luk bir kısmında görünen ve kişiden kişiye farklılık gösteren bir hastalıktır. Burun akıntısı, burunda ve genizde akıntı, sık sık nezle olma, burundan konuşma gibi belirtileri bulunmaktadır. Çoğu kişi sinüzitin baş ağrısına neden olduğunu sanmaktadır. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Sadece akut sinüzitleri baş ağrısına neden olmaktadırlar.


Sinüzitten korunmak için burun tıkanıklıklarını ciddiye almalı ve kontrole gitmelisiniz. Burnunuzun tıkanmasına izin vermemeli, sigara kullanmamalı ve klimaların olduğu yerlerde ve serin yerlerde çok fazla kalmamalısınız. Bunun dışında sinüzitten korunmanın bitkisel yolları da bulunmaktadır. Sinüzit Bitkisel Tedavi yöntemleri ile bu hastalıkla başa çıkmanız son derece kolay olacaktır.


Sinüzit tedavisinde özellikle papatya kürü oldukça etkili olmaktadır. Papatya kürünü düzenli olarak ve sinüzit kuruyana kadar uyguladığınız zaman sinüzitiniz kısa süre içerisinde geçecektir. Papatya kürü dışında sinüzit ile başa çıkabilmeniz için daha birçok bitkisel tedavi yöntemi bulunmaktadır. Buruna her 3 günde bir limon sıkılması ve aynı oranda su ilave edilmesi ve bu işlemin gözlerden yaş gelene kadar yapılması da oldukça etkili olabilmektedir. Bunların dışında taze sıkılmış ananas suyu da sinüzite iyi gelmektedir. Bunların dışında birde maydanoz ve ebegümecini beraber haşlayarak bunların buharını içinize çekebilirsiniz. Tüm bunlar sinüzitinize çok iyi gelecektir. Ayrıca çoğu kişinin de bildiği gibi buruna deniz suyu çekmekte oldukça etkili olabilmektedir.


                Sinüzit Bitkisel Tedavi yöntemlerini dikkatli bir şekilde uyguladığınız zaman sizde kısa sürede sinüzitinizden kurtulacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder