10 Temmuz 2013 Çarşamba

Yumurtlama Günü Hesaplama


Yumurtlama Günü Hesaplama

Bebek isteyen birçok çift için hamileliğin zamanı önemli bir aşamayı oluşturmaktadır. Bunun için ise en uygun zaman elbetteki yumurtlama günüdür. Yumurtlama dönemi olarak da bilinen bu günler, gebeliğin oluşması için en uygun tarihleri ifade etmektedir. Yumurtlama günü hesaplamak için ise bazı bilinmesi gereken biyolojik faktörleri özet olarak bilmek gerekir. Gebe kalmak isteyen bayanlar için yumurtlama dönemlerinden bahsedelim...



 Adetleri düzenli olan bayanlar için yumurtlama dönemi, adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününün tespit edilmesinde izlenecek en pratik yol budur. Bu mantık üzerinden hareket ettiğimizde, adet dönemi 28 gün süren bir kadın için yumurtlama dönemi, adetin 14. gününe denk gelir. Bebek isteyen çiftler, yumurtlama gününü bu şekilde belirledikten sonra, bu günden 2-3 gün öncesini baz alarak, bir hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmalıdırlar. Bu, hamile kalma şansını oldukça arttıracaktır. Kısaca adet başlamadan 17-18 gün öncesinden başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gebelik ihtimalini oldukça arttırmaktadır.


Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tahmin etmeye çalışmak daha zordur. Ancak, yumurtlama dönemi adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce meydana gelmektedir.
Unutmadan söyleyelim, her gün ilişkiye girmek sperm sayısını çok azaltacağı için tavsite edilmez, bu nedenle iki günde bir ilişki yeterli sperm sayısına ulaşılması için idealdir.


Anlatılan bu yöntemler daima sonraki adetten geriye doğru sayılarak hesaplanmalı ve bu şekilde değerlendirilmelidir. Buna rağmen gebelik sorunu olan çiftle birbirlerine kusur bulmadan, iki olgun insan olarak hekime başvurmalıdırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder