10 Temmuz 2013 Çarşamba

Zencefilin Faydaları


Zencefilin Faydaları

Daha çok nemli ve sulak yerlerde yetişen zencefil sarı renkte çiçekler açmaktadır ve kökleri gri renkte yassı bir şekle sahiptir. Zencefil mutfaklarda baharat olarak kullanılmasının yanı sıra tıbbi amaçlar içinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Zencefil bitkisinin kokusu oldukça kuvvetlidir.


Birçok faydası bulunan zencefil, Kur’an’da adı geçen tek bitkidir. Zencefilin Faydaları saymakla bitmez. İştah açıcı özelliği bulunmaktadır, İçinizde bulunan gazın rahat bir şekilde çıkmasını sağlar, iltihap sökücü özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde özelliklede eklem yerlerinde bulunan iltihaplara çok iyi gelmektedir. Soğuk algınlığına da oldukça iyi gelen zencefil, balgamınızı söker ve daha rahat bir nefes almanızı sağlar. Mide bulantılarının giderilmesinde etkilidir ve kusmaya karşı oldukça etkilidir. Vücut direncini oldukça fazla arttırdığı için beden ve zihin gücünü de oldukça fazla artırmaktadır. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesini ve kansere karşı korunmanızı sağlar. Özellikle romatizması bulunan hastalar için çok önemli bir faydası bulunmaktadır. Kan damarlarının genişlemesini ve romatizma hastalığının etkisinin azalmasını sağlar. Bağırsakta yaşanan bozuklukları gidererek ishali keser. Bunun gibi daha birçok faydası bulunan zencefil oldukça yararlı bir bitkidir.


Zencefilin Faydaları bu kadar fazlayken onu yanlış bir şekilde kullandığınızda hiçbir fayda göremeyebilirsiniz. Bu nedenle doğru kullanıma dikkat etmeniz gerekmektedir. Zencefili yaş olarak kullanabileceğiniz gibi kökünü kurutup bahar olarak da kullanabilirsiniz. Ayrıca zencefilden elde edilen zencefil yağını da tedavi amaçlı olarak kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder